Säljstart för bostadsrätterna på Östra Station

Nu startar försäljningen av de efterlängtade bostäderna på Östra Station – Umeås nya och hållbara stadsdel.

Östra Station är ett område som ger goda förutsättningar för det enkla, smidiga och hållbara livet, en levande och hållbar stadsdel som fylls med fler bostäder, kontor, livsmedelsbutik, gym, restauranger, caféer, service och lösningar inom hållbara kommunikationer.

Nu påbörjas försäljningen av 78 bostadsrätter på Östra Station. Coop etablerar en livsmedelsbutik i bottenplan. Skissbild Wingårdhs.

I ett av de fyra planerade byggnaderna är huset med bostadsrätter – och nu påbörjas försäljningen av bostäderna.

I ett pressmeddelande beskriver David Carlsson, vd och koncernchef Balticgruppen, betydelsen av Östra Station:

– Balticgruppens vision är ett Umeå som genom hållbar tillväxt når 200 000 invånare 2050. Östra Station är ett viktigt område som binder ihop Umeås expanderande stadskärna och Universitetsstaden och ett konkret exempel på hur vi bidrar till hållbar tillväxt genom att ta vara på de möjligheter som finns i vår stad.

Vidare fortsätter David Carlsson:

– När vi utvecklar ett område och bygger blandstad med bostäder, kontor, handel, service, mötesplatser med mera, skapas en tryggare plats där människor lever och rör sig dygnet runt. Denna nya stadsdel har ett fantastiskt läge – med närhet till hela Umeå och en stark hållbarhetsprofil. Människor som bor här får goda förutsättningar att leva ett hållbart liv och företag att agera hållbart. Allt man behöver finns runt husknuten. 

Smakfulla bostäder i ett utmärkt läge

Huset med bostadsrätter, som är designat av Wingårdhs Arkitekter, har totalt nio våningar med livsmedelsbutiken Coop i bottenplan samt källare. Huset inrymmer 78 lägenheter och det finns ett brett spann av storlekar, allt från välplanerade ettor, från 32 kvadratmeter, till den största lägenheten, en femma, på 108 kvadratmeter. Även juridiska personer tillåts förvärva en bostadsrätt här. På taket, som byggs i etage mot Umeälven, skapas sju gemensamma terrasser.

Huset gemensamma terrasser

Det skapas även sju gemensamma takterrasser, som ett komplement till den egna balkongen, och ska ge plats för aktivitet, avkoppling och umgänge. Terrasserna kommer på sikt få sina egna teman: en odlingsterrass, en aktivitetsterrass och det planeras till och med för en fast grillyta på en av terrasserna. De boende i föreningen bestämmer över de slutliga utformningarna.

Hållbarhet i fokus

Området Östra Station har en stark hållbarhetsprofil och huset byggs enligt kraven för Miljöbyggnad Silver, vilket är en svensk miljöcertifiering. Det innebär att byggnaden utförs med högre kvalitéer än de byggregler som styr all byggnation, med omtanke om ett förbättrat inomhusklimat, lägre driftskostnader och som bidrar till en hållbar framtid. Att bygga hållbart är en del av vår strategi för att Umeå ska nå 200 000 invånare 2050 genom hållbar tillväxt.

Säljstart 2 juni

Det är mäklarna på Boporten som förmedlar de 78 lägenheterna. Bokning av lägenheterna startar den 2 juni. Inflyttningen är preliminärt beräknad att starta under sista kvartalet 2024. Klicka här för att läsa mer